text.skipToContent text.skipToNavigation

Cecina de Chivo (Leon), 150gr kontserbatzailerik eta gehigarririk gabe. Gutxi gorabehera

Kopurua
Cecina de Chivo (Leon), 150gr kontserbatzailerik eta gehigarririk gabe. Gutxi gorabehera
10,00 €
Gutxi gorabehera 48/72 ordu balioduneko entrega.

Doako bidalketa

Eskaera doan bidaltzen dizugu etxera, produktuen eta saltokien mugarik gabe

Aukeratu entrega ordua

Aukeratu zure eskaera entregatzeko ordutegi bitartea

Dendan jasotzea

doan denda berdineko artikuluetarako

Informazio gehiago Cecina de Chivo (Leon), 150gr kontserbatzailerik eta gehigarririk gabe. Gutxi gorabehera

Cecina de Chivo, 150 gramo inguruko gutun-azala. La cecina de chivo de León eskualdeko kultura eta gastronomia aberastasuna biltzen dituen jaki tradizionala da. Jatorriz Leongo probintziakoa da, Gaztela eta Leongo autonomia-erkidegoan. Zezina hau belaunaldiz belaunaldi transmititu den antzinako sendaketa-prozesu baten emaitza da. Kontserbatzailerik eta gehigarririk gabe. Osagaiak: txibo-hanka, gatza, baratxuria, oreganoa eta oliba-olio birjina estra. Haritz egurrarekin ketua. Leongo txibo-zezina egiteko prozesua lehengaia kontu handiz aukeratzearekin hasten da: inguruko zelai eta mendi zabaletan hazitako arraza autoktonoko txiboak. Haragia xerra finetan mozten da, eta gatzez eta espezie naturalez (piperrautsa eta baratxuria, esaterako) ontzen da; ondoren, keztatze-prozesu geldoa eta kontrolatua egiten da. Leongo mendiko produktu tipikoa da, duela ehunka urtetik hona modu tradizionalean egiten dena. Txibo haragi hautatua, haritz egurra keztatzeko eta mendiko hotza, sendatzeko, dira hiru elementu nagusiak. 3 urtetik beherako animalien, ar edo emeen, txibo-haragia erabiltzen da, eta gutxienez 22 kg-ko pisua. Piezak hautatu ondoren, gazitu, adobo (piperrautsa) eta ketu (haritz-egurra) egiten dira. Eta, azkenik, airean sendatzen da giro naturalean, Leongo mendi hotzean (6 hilabete arte). Prozesu horrek, haragia zaintzeaz gain, zaporeak ere areagotzen ditu, eta ehundura samurra eta usain keztatuak sortzen ditu, Leongo txibo-zezinaren bereizgarri direnak. Bere zapore bikainaz gain, Leonen txibo-zezina bere ezaugarri elikagarriengatik ere baloratzen da. Proteina giharretan aberatsa eta koipeetan baxua. Aukera osasungarria eta goxoa da plazer gastronomikoari uko egin gabe elikadura zaindu nahi dutenentzat. Janaurreko gisa edo gourmet plateretan osagai nagusi gisa bakarrik gozatuta ere, Leonen txibo-zezina ospatzea eta estimatzea merezi duen sukaldaritzako altxorra da.

Produktu honen izaera dela eta, itzulketak ez dira onartzen